O firmie

Pasieka KOSIOR zlokalizowana jest na Mazowszu z dala od zgiełku miast i przemysłu, na terenach gdzie przeważają lasy sosnowe, wierzbowe, akacje, lipy, łąki i nieużytki kwitnące przez całe lato pełną paletą barw i z których smak i aromat miodu wielokwiatowego jest niepowtarzalny.

Ule mamy rozmieszczone w kilku miejscach część z nich jest stacjonarna i korzysta z okolicznych dobrodziejstw natury, dzięki czemu możemy pochwalić się miodem akacjowym, lipowym, spadziowym, wielokwiatowym.

Część uli zabieramy na pożytki z których pozyskujemy gatunkowy miód: gryczany, rzepakowy, faceliowy. Dbamy o to, żeby nasz miód zachował jak najwięcej swoich właściwości zdrowotnych i odżywczych dlatego nie poddajemy go obróbce termicznej i nie wzbogacamy go domieszkami sztucznymi, powstaje tylko i wyłącznie z naturalnego nektaru kwiatowego i spadzi.

Podczas pozyskiwania i rozlewania miodu przywiązujemy bardzo dużą uwagę do czystości i hieny pracy. Używamy tylko specjalnych atestowanych narzędzi zrobionych ze stali kwasoodpornej i przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nasz pracownia jest miejscem sterylnym co gwarantuje doskonałą jakość produktu wytworzonego przez pszczoły. Do rozlewania miodu używamy tylko nowych słoików i zakrętek pozbawionych zapachów i zanieczyszczeń.

Pasieka KOSIOR jest pod stałą kontrolą Powiatowego Lekarza Weterynarii w Pruszkowie. Spełniamy wymagania zawarte w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej.